Szkeptikus Hangtár

A Szkeptikus Társaság hanganyagai - klubestek hangfelvételei, rádiószereplések stb. Podcast formájában is elérhető.

RSS »iTunes »

A polarizált fény biológiai hatásai

2011-12-20

A polarizált fény (Bioptron, Sensolite) biológiai hatásait eddig többé-kevésbé szubjektív leírásokból ismertük meg és a dolog természetéből adódóan gyakran kételyt ébresztettek. Korunk új komplex szemléletű tudományos orvosbiológiai megközelítése talán közelebb visz az ilyen és hasonló jelenségek értelmezésében de egyúttal újabb kérdéseket is generál. Segít-e a rendszerelvű biológia és a genomika az eddig meg nem magyarázott mechanizmusú polarizált fény hatásának megértésében? Mire jó a bioinformatika általában egy „black-box” hatás feltárásában?

A témával már foglalkoztunk egy másfél évvel ezelőtti klubnapon. Akkor Dr. Fenyő Mártát, a polarizáltfény-terápia feltalálóját hívtuk meg. Falus András mostani meghívását az indukálta, hogy idén Fenyő Mártával és két másik szerzővel egy cikket közöltek az Orvosi Hetilapban és az Inflammation Research folyóiratban a polarizált fény biológiai hatásáról.

Categories | Klubestek

Download

Filetype: MP3 - Size: 24.52MB - Duration: 1:47:08 m (32 kbps 44100 Hz)Inkább videót néznél? Látogasd meg Youtube-csatornánkat!

Klubestjeink diavetítéseinek többsége blogunkon ("klub" címke alatt) megtekinthető.

Honlapunk

Blogunk

Szkeptikus Wiki

Fórumunk

Facebook-oldalunk

Facebook-csoportunk (érdeklődőknek)

The European Skeptics Podcast

Kapcsolat: info kukac szkeptikus pont hu.